“Provence Ontdekkingstour

 

 

Villa Mas St Jean, gelegen tussen Avignon en St-Remy-de-Provence, in het zonovergoten zuidhoek van Frankrijk, is gezegend door haar centrale ligging tussen de meest bekende en historisch belangrijke locaties van de Provence. Binnen een straal van 50 kilometer vindt U hier alle waardevolle bezienswaardigheden die Provence te bieden heeft.

 

De historie van de Provence vindt U terug in steden en pittoreske dorpjes zoals, Avignon (de ommuurde stad van de Pauzen), OrangeSt-Remy-de-Provence aan de voet van Les Alpilles, Les Beaux-de-Provence, Vincent van Gogh’s Arles, de beroemde Pont-du-Gard, Aix-en-Provence, Gordes met spectaculaire uitzichten over het landschap van de Luberon en de nabijgelegen lavendel velden van Abbaye de Sénanque (uit omstreeks 1148), de bekendste en hoogste berg van de Provence de Mont Ventoux, de Romaanse en middeleeuwse stad Vaison-la-Romaine, de wijngaarden en cru's van Chateauneuf-du-Pape en Gigondas, het nationale park van de Camargue met flamingo's, wilde paarden en torro's. en al deze bijzondere plaatsen zijn bereikbaar binnen slechts een half uur rijden of minder vanuit Villa Mas St Jean.

 

Wij verzorgen uw luxe vervoer naar al deze plaatsen zodat U zorgeloos kunt genieten zonder gehaast te te worden. Hieronder treft u een overzicht van het programma zoals we dat voor U hebben opgesteld, echter wij blijven vanzelfsprekend flexibel om uw eigen wensen in the voegen waar mogelijk.

 

Vanaf januari 2015 bieden wij deze exclusieve “Alles-inbegrepen Provence Ontdekkingsreis” aan dat U eenvoudig en comfortabel in staat stelt de meest belangrijke bezienswaardigheden van de Provence te ontdekken, en dat in uw eigen tempo. U wordt gehaald en gebracht en U heeft niet de beslommeringen om een auto te huren, zelf te rijden en te zoeken. Namelijk uw dagelijkse vervoer en sommige maaltijden is inbegrepen en u verblijft in luxe tweepersoons kamers in onze authentieke Mas, Villa Mas St Jean.

Alweer het derde jaar op rij hebben wij van onze gasten de hoogste tevredenheid score in onze regio Avignon en St-Remy-de-Provence gekregen, bij o.a. booking.com alweer een 9,7 over geheel 2014!

 

Gedurende de maanden oktober, november, december***, januari, februari, maart en april bieden wij u deze ontdekkingsreis aan, voor een vaste prijs van;

 

November, December, Januari, Februari

2.795* per kamer/op basis van 2-personen per kamer**

 

Maart en April

2.975* per kamer/op basis van 2-personen per kamer**

 

Gedurende deze 7-nachten / 4 tot maximaal 6 personen ontdekkingsreis is het volgende inbegrepen;

 

·       geniet onbezorgd van een verzorgde ontdekkingsreis in de Provence

·       aankomst en vertrek op zaterdag (indien U een andere aankomst/vertrek dag wenst gelieve U met ons contact op te nemen)

·       ophalen en brengen van uw plaats van aankomst/vertrek, bijvoorbeeld Avignon TGV of Marseille Provence Airport

·       U verblijft in onze superieure kamers ‘St Remy’ en ‘Camargue’, beiden met en-suite badkamer, op het zuiden gelegen en uitzicht op ons park

·       iedere ochtend geniet U van een heerlijk buffet-ontbijt met verse producten

·       drie 3-gangen diners, inclusief wijn en koffie, (het betreft hier het welkom diner, woensdag mid-week diner en het afscheidsdiner.

·       6-daagse Provence ontdekkingsreis per luxe auto met uw eigen privé chauffeur.

 

Opmerkingen

* de kosten van lunches, toegangsgelden (zoals musea, etc), eventuele diners op zondag, maandag, dinsdag en donderdag zijn niet inbegrepen.

** deze tour kan alleen doorgang vinden indien tenminste 2 kamers zijn geboekt.

*** voor de laatste 2 weken van december geldt een aangepaste prijs.

 

1.     Dag 1 zaterdag; U wordt opgehaald van uw aankomst plaats en comfortabel naar Villa Mas St Jean gebracht alwaar u verwelkomt wordt met champagne en een Provençaals 3-gangen welkomstdiner

 

2.     Dag 2 zondag; bezoek aan de vermaarde (antiek)-markt in het gezellige Isle-sur-la-Sorgue, het meest bekende antiekdorp van de Provence.

Deze plaats, van oorsprong een vissersdorp dat gebouwd is op een knooppunt van rivieren en kanalen, heeft als bijnaam ‘klein Venetië van het Comtat’.  Hier herinneren schepraden aan het verleden van de textielindustrie. Isle-sur-la-Sorgue is al dertig jaar de curiosahoofdstad: de ‘dorpen’ van antiquairs, de antiekbeurzen en de zondagsmarkt hebben Isle-sur-la-Sorgue beroemd gemaakt. Indien er nog tijd over is zouden we ook nog naar Fontaine de Vaucluse kunnen gaan. Dit is een van de grootste ‘résurgences’ (plaats waar een rivier boven de grond komt na eerst ondergronds te hebben gestroomd) van Europa, of we brengen een bezoek aan het pittoreske Pernes les Fontaine.

 

3.     Dag 3 maandag; u kunt kiezen, of we brengen een bezoek aan het Arles van Vincent van Gogh en vervolgens het nationaal park van de Camargue, of  het middeleeuwse Aigues-Mortes gecombineerd met Nimes, of het beroemde Pont-du-Gard met Uzès, of we gaan rosé drinken in Tavel, of .

 

4.     Dag 4 dinsdag; vandaag bezoeken we de van oorsprong Romaanse en middeleeuwse stad Vaison-la-Romaine. Op dinsdag vindt hier de grootste Provençaalse markt van de regio plaats. Vaison bestaat uit een ‘boven’ middeleeuwse stad en een ‘lager’ gelegen stad die van Romaanse origine is. Deze verschillen worden door de rivier Ouvèze gescheiden en weer verbonden door de 2000-jaar oude brug ‘pont Romain’. De bovenstad is middeleeuws en kenmerkt zich door kleine straatjes en mooi gerestaureerde huizen. De benedenstad is een combinatie van eigentijds wonen en resten van een voormalige Romeinse stad. Het is wonderbaarlijk te zien wat er nog van over is Er is zelfs een complete straat en je vindt er resten van villa’s, huizen en winkels. Er is een amfitheater en het museum alwaar talrijke Romeinse attributen en beelden van de keizers te zien zijn.

 

5.     Dag 5 woensdag; de bekende Provençaalse dinsdag markt van Saint Remy de Provence en Les Beaux de Provence. Saint Remy de Provence kenmerkt zich door een levendige, gezellige en toch mondaine zuid-franse sfeer. Het is vol van ontmoetingen met kunst en cultuur en gezellige winkeltjes en terrasjes. Veel welgestelde Parijzenaren, koningshuizen en captains-of-industry hebben hier hun 2de huis. Er is een prachtig museum van de schilder Jouenne en er zijn tal van galerietjes. Uiteraard waart de geest van Vincent van Gogh hier nog rond; vooral de directe omgeving geeft een vertrouwd gevoel vanuit diens schilderijen. Lopend vanuit het centrum zijn de opgravingen van Glanum, aan de voet van het nationale park Les Alpilles een bezoek waard.

Les Beaux-de-Provence behoort tot de ‘Plus beaux villages de France’! Het is een uniek middeleeuws dorpje en vanuit het kasteel met een spectaculair uitzicht naar de Camargue en Marseille. Deze vesting wordt ten volle gewaardeerd omwille van haar schoonheid en het historisch belang. In de Cathedrale d’images wordt permanent een visueel beeldspektakel uitgevoerd van bekende meesters (zoals in 2014 de schilderijen van Klimt werden geprojecteerd op de rotsen). Ieder jaar wisselt het thema, vanaf 6 maart 2015 worden de werken van Léonardo de Vinci, Raphaël en Michel-Ange geprojecteerd.

·       na deze tour geniet U van een ‘kaarslicht’ diner.

 

6.     Dag 6 donderdag; Avignon! Avignon is de pauselijke stad uit de middeleeuwen. Het is een bijzondere plek met een rijk erfgoed, midden in de Provence. Het pauselijk paleis is het grootste gotische paleis van Europa. Het was de zetel van de pontificale heersers in de 14de eeuw en het centrum van de stad. Naast het paleis ligt de Pont d’Avignon, een historisch monument. De gehele stad wordt nog omgeven door de originele stadswallen, deels gerestaureerd. Het centrum nodigt uit tot flaneren, overal zijn kleine straatjes met historische monumenten zoals kapelletjes, kerken, middeleeuwse gebouwen en herenhuizen uit de 18de en 19de eeuw. De hele stad is eigenlijk één groot openlucht museum boordevol kunst!

 

7.     Dag 7 vrijdag; de Luberon. Peter Mayle maakte de Luberon wereldberoemd met zijn boek ‘een jaar in de Provence’. De Luberon is een bergrug van zo’n 50km lang die ruwweg tussen Avignon en Aix-en-Provence ligt. Het is grotendeels een nationaal park dat volledig beantwoord aan het beeld van de Provence; goede restaurants, lavendelvelden, wijngaarden en aangename plaatsen en romantische dopjes. Veel historie en veel natuur. We bezoeken de dopjes Gordes met haar spectaculaire uitzichten, wellicht het klooster abbaye Notre-Dame de Senanque, Menerbes (van het boek van Peter Mayle), het Lacoste van Pierre-Cardin, Oppede-le-Vieux, Bonnieux en natuurlijk de oker rotsen van Roussilon.

 

8.     Is helaas de dag van uw vertrek; slaapt U lekker uit geniet van het copieuze ontbijt en laten we gepast afscheid nemen met champagne!

·       U wordt gebracht naar uw locatie van vertrek

 

Voor nadere inlichtingen en informatie over dit programma schroomt u niet ons te contacteren

 

We zien uit naar uw komst!

 

Isle sur la Sorgue

Avignon

abbaye de Senangue

Vaison-la-Romaine

les baux de provence

Arles

National Parc de Camargue

Pont du Gard

St Remy de Provence by Vincent van Gogh

Le Mont Ventoux

Gordes sunset

Roussillon